Apple активізувала зусилля щодо створення власної пошукової системи

Apple активізувала зусилля зі створення власної пошукової системи

За даними  Financial Times, Apple активізувала зусилля зі створення власної пошукової системи, щоб конкурувати з Google.

Apple стала активно розміщувати вакансії для фахівців, здатних «виявити і впровадити архітектуру проривної технології пошуку Apple». Паралельно набирає обертів робота пошукового робота Applebot, який збирає інформацію для поліпшення пошукової системи. А в останній версії iOS 14 стали з'являтися власні результати пошуку Apple і прямі посилання на сайти.

Журналісти нагадали, що два роки тому Apple заманила одного з провідних експертів Google з пошукових систем Джона Джаннандреа. Тоді йшлося про те, що він буде мати справу зі штучним інтелектом і Сірі. Однак Джаннадреа працювала над пошуковою системою Google вісім років.

Робота над вбудованою технологією пошуку ведеться в Apple не перший рік. Однак проект вимагає величезних ресурсів і багаторічної роботи. Не виключено, що Apple активізувала зусилля на тлі переслідування Google і того, що Міністерство юстиції США цілком може зажадати від компанії розірвати угоду про співпрацю з пошуковою системою.

Міністерство юстиції США звинуватило компанію Google в порушенні антимонопольного законодавства за те, що вона користується своїм становищем на ринку і стримує конкурентів. У позові йдеться, що на Google припадає майже 90% усіх загальних пошукових запитів у США та майже 95% пошукових запитів з мобільних пристроїв.

ЗМІ повідомляли, що Мін'юст США запідозрив існування угоди між Google і Apple, згідно з яким пошукова система є першою, яка за замовчуванням використовується в iPhone та інших пристроях.
Генеральний директор Apple Тім Кук і генеральний директор Google Сундар Пічаї могли укласти пошукову угоду в 2018 році. В результаті корпорація погодилася виплачувати Apple від $ 8 млрд до $ 12 млрд щорічно в рамках угоди. Сума зараховується в останню чергу як частина сегмента послуг.

Міністерство юстиції стверджує, що майже 50% пошукового трафіку Google в 2019 році надходило з пристроїв Apple.


Опубліковано: 27 жовтня 2020


Вибрати програмне забезпечення


Напишіть запит на програмне забезпечення нам у Viber
+380503703627


Контакти Ай Ті Про

info@itpro.ua
Телефон: +38 (044) 257-24-44