+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Apple збирається відключити підтримку програм для архітектури х86 у ноутбуках та ПК на базі ARM-процесора M1

Apple збирається відключити підтримку програм для архітектури x86 в ноутбуках і ПК на базі arm-processor M1

Apple збирається повністю відключити підтримку програм для архітектури x86 в нових ноутбуках і ПК на базі ARM-процесора M1. Це означає, що додатки, розробники яких не випустили оновлення з підтримкою в них цього чіпа, перестануть запускатися на нових комп'ютерах Apple, і змусити їх працювати не буде ніякої можливості.

За даними macRumors, Apple зробить це, видаливши з macOS емулятор Rosetta 2, який необхідний для запуску програм x86 на MacBook і Mac з його новим процесором. Згадка була знайдена безпосередньо в коді системи. Розробник знайшов рядки «Розетта буде видалена при установці цього оновлення» і «Розетта більше не доступна в цьому регіоні. Програми, для яких потрібна Rosetta, більше не працюватимуть" (Rosetta більше не доступна у вашому регіоні. Програми, що вимагають Rosetta, більше не працюватимуть).

Ці рядки були знайдені в коді macOS 11.3 beta 3 - Apple почала поширювати його серед розробників на початку березня 2021 року.

Це означає, що установка навіть цієї бета-версії macOS може унеможливити запуск програм, створених для комп'ютерів Apple на базі Intel. Іншими словами, в стабільній збірці macOS 11.3, дата виходу якої до сих пір не визначена, не тільки розробники, але і звичайні користувачі можуть зіткнутися з неробочим емулятором.

Інші новини

Найкраща ціна