+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Corel працює над програмним пакетом Parallels для комп'ютерів Apple, що базуються на фірмовому ARM-чіпсеті M1

Corel працює над програмним пакетом Parallels для комп'ютерів Apple на базі фірмового ARM-чіпсета M1

Corel офіційно підтвердив, що працює над програмним пакетом Parallels для комп'ютерів Apple на базі фірмового ARM-чіпсета M1. Крім того, Corel вже оновив додаток для повної підтримки macOS Big Sur на комп'ютерах на базі чіпів Intel.

Нова версія Parallels Desktop, яка зможе працювати на Mac з процесором M1, вже знаходиться в активній розробці. Corel зазначив, що прототип програмного пакета для комп'ютерів Apple з чіпами ARM був продемонстрований компанією з Купертіно під час WWDC 2020, коли він використовувався для запуску бездоганно працюючої віртуальної машини Linux. З тих пір компанія поступово нарощує функціональність софта, готуючись до швидкого запуску його релізної версії.

Стало відомо, що для Mac з чіпами M1 став доступний програмний пакет CrossOver 20, заснований на проекті Wine, який дозволяє запускати додатки Windows на macOS і Linux без установки операційної системи Microsoft.

На даний момент Parallels як і раніше обмежується комп'ютерами Mac на базі Intel, але забезпечує повну сумісність з macOS Big Sur. Крім того, в поточній версії програмного забезпечення DirectX 11 і OpenGL 3 працюють на 20 відсотків швидше, енергоспоживання знизилося на 10 відсотків, з'явилася функція автоматичного звільнення дискового простору, а для додатків Windows стали доступні нові жести з мультитач.

Інші новини

Найкраща ціна