+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Fleet - абсолютно новий інструмент JetBrains - простий легковажний редактор

Fleet - це абсолютно новий інструмент JetBrains - простий легкий редактор

JetBrains представив редактор Fleet – легкий, але непростий!

Коли ви запускаєте Fleet, у вас є зручний редактор з підсвічуванням синтаксису, базовим автозаповненням і всім, що ви очікуєте від редактора. 

Одним натисканням кнопки Fleet стає повнофункціональним середовищем розробки, яке підтримує розумне автозаповнення, навігацію, налагодження, рефакторінг і все, до чого ви звикли в IDE.

Fleet - це IDE наступного покоління з абсолютно новою архітектурою та інтерфейсом. Ось його основні особливості.

Підтримка різних мов і технологій

Розробники не тільки використовують різні технології в різних проектах, але і часто об'єднують їх в одному. У JetBrains ми завжди прагнули враховувати середовище, яке ви використовуєте, тому всі наші IDE побудовані на одній платформі.

Спираючись на цей підхід, JetBrains зробили Fleet єдиним середовищем розробки. Вам більше не потрібно відкривати різні IDE, щоб скористатися функціями, необхідними для певної технології — тепер вони доступні в одній програмі.

Розподілена архітектура

JetBrains будує флот з нуля, щоб задовольнити потреби тих, хто працює за межами місцевих проектів. Автопарк має розподілену архітектуру, а тому не має значення, де знаходиться ваш проект: локально, в контейнері або в іншій країні за тисячі кілометрів. Завдяки віртуалізованій файловій системі Fleet однаково добре працює як з локальними, так і з віддаленими проектами.

Архітектура Fleet розділяє інтерфейс, бекенд, центральний сервер та інструмент моніторингу файлової системи. Це дозволяє запускати сам Fleet в розподіленому режимі, тобто використовувати сценарії, в яких аналіз коду та інші операції можуть виконуватися, наприклад, на віддаленій машині.

Підтримка флоту в космосі

JetBrains знає, наскільки складно може бути підготувати середовище перед початком роботи над новим проектом: потрібно правильно вибрати налаштування, встановити всі необхідні залежності і т.д. JetBrains Space тепер підтримує управління віддаленими середовищами. Це дозволяє легко запустити віддалений сервер розробки зі сховища вихідного коду, налаштувавши його за допомогою Dockerfile.

Співробітництво

Функціональність співпраці займає особливе місце у Fleet. Це дозволяє легко працювати над проектом з колегами, незалежно від того, локальний він чи віддалений. Ви можете редагувати файли, запускати тести, використовувати термінали та інші функції IDE.

Флот побудований на досвіді та технологіях jetBrains

Створюючи Fleet, JetBrains застосував всі знання, накопичені за 20 років розробки IDE, а також використовував існуючі технології: весь розумний функціонал Fleet працює на движку аналізу коду IntelliJ.

Які основні особливості флоту? Це інструмент для тих, кому потрібна повноцінна IDE, але час від часу хочеться працювати в простому редакторі. Він підійде тим, хто вважає за краще використовувати одне універсальний засіб замість декількох вузькоспеціалізованих. І, звичайно, він охоплює більше розподілених сценаріїв розвитку, ніж інші наші IDE. Автопарк не замінює існуючі інструменти, а розширює ваш вибір. JetBrains продовжує розвивати всі наші IDE, і Fleet успадкує багато з них.

Інші новини

Найкраща ціна