+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Google представив реліз web-браузера Chrome 88

Компанія Google представила випуск веб-браузера Chrome 88

Компанія Google представила випуск веб-браузера Chrome 88. У той же час , доступний стабільний випуск безкоштовного проекту Chromium , який служить основою Chrome . Браузер Chrome відрізняється використанням логотипів Google, наявністю системи відправки повідомлень в разі збою, модулів відтворення захищеного відеоконтенту (DRM), системи автоматичної установки оновлень і передачі при пошуку параметрів RLZ. Наступний реліз Chrome 89 запланований на 2 березня.

Основними змінами в Chrome 88 є:

  • Для невеликого відсотка користувачів підтримка профілю включає в себе окремі облікові записи користувачів. Користувач може створити новий профіль Chrome і налаштувати його активацію при підключенні до певного облікового запису в Google, що дозволить різним користувачам ділитися своїми закладками, настройками та історією переглядів. Якщо ви спробуєте ввійти в обліковий запис, пов'язаний з іншим профілем, користувачу буде запропоновано перейти до цього профілю. Якщо у користувача є асоціація з декількома профілями, вам буде надана можливість вибрати потрібний профіль.
  • До складу входить третя редакція маніфесту Chrome, яка до сих пір пропонується опціонально. Розробникам надається можливість створювати доповнення за допомогою Manifest V3, але підтримка доповнень, в яких використовується друга версія маніфесту, збережеться ще деякий час. Термін придатності Маніфесту V2 ще не визначений, але період міграції до нового маніфесту триватиме не менше року. Маніфест Chrome визначає функції та ресурси, що надаються додаткам. Новий маніфест є частиною ініціативи щодо підвищення безпеки, конфіденційності та продуктивності додатків. Основна мета змін - спростити створення безпечних і високопродуктивних доповнень, а також ускладнити можливість створення небезпечних і повільних доповнень. Зворотною стороною нового маніфесту є зрив багатьох доповнень для блокування невідповідного контенту і забезпечення безпеки через обмеження у використанні режиму блокування API webRequest.
  • Для того щоб заблокувати витік ключів пошуку через DNS, за замовчуванням зупиняється обробка введення окремих слів в адресний рядок в якості потенційних сайтів. До сих пір в разі введення одного слова в адресному запасі браузер спочатку намагався визначити в DNS наявність хоста з таким ім'ям, вважаючи, що користувач намагається відкрити субдомен, і тільки потім перенаправляв запит в пошукову систему. Таким чином, власник DNS-сервера, зазначеного в налаштуваннях користувача, отримував інформацію про однослівних пошукових запитах, що оцінювалося як порушення конфіденційності. Для підприємств, які використовують інтернет-хости без субдомену (наприклад, «https://helpdesk/»), передбачена можливість повернути стару поведінку.
  • Для невеликого відсотка користувачів пропонується новий ненав'язливий інтерфейс авторизації, в якому запити підтвердження відображаються в адресному рядку перед доменом, не відволікаючи користувача. На відміну від раніше використовуваних запитів, новий інтерфейс не вимагає миттєвого рішення і залишається на увазі, даючи можливість підтвердити або заблокувати облікові дані при виникненні необхідності.

Інші новини

Найкраща ціна