+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Google розробляє платформу MicroDroid – мінімальний образ Linux на базі Android

Google розробляє платформу MicroDroid - мінімальний образ Linux на базі Android

Google розробляє платформу MicroDroid, яка представляє собою «мінімальний образ Linux на базі Android». Ця версія ОС призначена для використання у віртуальних машинах і розробляється як «як урізана версія загального образу системи (Android GSI)».

GSI - це базова збірка Android з відкритим вихідним кодом, схоже, MicroDroid буде ще більш урізаною версією. Згідно з повідомленнями, мета цього проекту - дозволити запустити мінімальну версію Android поверх гіпервізора для віртуалізації окремих додатків без необхідності запускати додаткове повноцінне середовище робочого столу.

Джерело каже, що реалізація цього проекту може бути частиною більших зусиль Google щодо впровадження віртуалізації на android-пристроях з метою підвищення безпеки. Відомо, що Google працює над впровадженням механізму віртуалізації ядра Linux на Android-пристроях, що працюють на базі процесорів на архітектурі ARM64.

Зазначається, що MicroDroid стане інструментом для запуску невеликих віртуальних Android-машин для тестування мобільних додатків. Такий підхід забезпечить ізольоване середовище для роботи з даними, а також забезпечить можливість швидкого перемикання між різними варіантами збірок платформи. В результаті у користувачів з'явиться більш безпечне і захищене середовище, але рівень продуктивності не впаде.

Інші новини

Найкраща ціна