+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Вихідний код операційної системи Windows XP потрапив у відкритий доступ

Вихідний код операційної системи Windows XP знаходився у відкритому доступі

Вихідний код операційної системи Windows XP був опублікований у відкритому доступі. Спочатку він з'явився на ресурсі 4chan, а пізніше були додані посилання для скачування через торрент-клієнт і файлообмінник Mega. Хоча відповідна гілка на 4chan тривала всього кілька годин, деяким людям вдавалося завантажити передбачуваний код Windows XP.

Операційна система Windows XP була випущена в серпні 2001 року, а в 2014 році її підтримка була припинена. Це означає, що з тих пір Microsoft не випускала оновлення безпеки і загальні патчі для програмної платформи, тому її використання може бути небезпечним. Незважаючи на це, за оцінками аналітиків, Windows XP як і раніше встановлюється на 1% комп'ютерів по всьому світу.

Варто відзначити, що поточний витік вихідного коду операційної системи практично марний для розробників шкідливого програмного забезпечення, так як платформа не отримала широкого поширення. Однак цей код може пролити світло на те, як працюють деякі механізми в новіших версіях ОС. Це пов'язано з тим, що розробники з Microsoft часто використовують практично незмінні фрагменти коду старих операційних систем для забезпечення зворотної сумісності. Вихідний код Windows XP також може бути використаний ентузіастами, які займаються виготовленням нестандартних збірок, для додавання підтримки сучасних пристроїв та інших компонентів, здатних забезпечити сумісність ОС з актуальними апаратними рішеннями.

Немає сумнівів, що Microsoft відреагує на витік і спробує запобігти поширенню вихідного коду Windows XP. Представники Microsoft поки не коментували це питання.

Інші новини

Найкраща ціна