+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

JetBrains представила можливості віддаленої розробки у IDE на базі IntelliJ

JetBrains представляє можливості віддаленої розробки в IDE на базі IntelliJ

Вихідний код, набір інструментів і бекенд IDE тепер можуть перебувати на віддаленому сервері. У цьому випадку розробник використовує тонкий клієнт IDE на базі платформи IntelliJ для написання коду, переходу в потрібне місце в проекті, рефактора, запуску коду, налагодження та тестування. Робота точно така ж, як і з локальним проектом в локальній IDE JetBrains встановлена.

Крім того, JetBrains впроваджує  підтримку управління через JetBrains Space , наскрізне рішення для команд розробників програмного забезпечення та проектів. Він автоматизує управління віддаленими середовищами розробки у вигляді хмарних віртуальних машин. Space зберігає останню версію коду, а також скомпільовані та проіндексовані залежності в готовому до використання вигляді: підключившись до IDE, ви зможете приступити до справи за кілька секунд!

Віддалена розробка від JetBrains

При віддаленій розробці ви підключаєтеся до існуючого сервера через SSH. IDE встановлюється як серверний сервіс, а проект завантажується без призначеного для користувача інтерфейсу. Локальний комп'ютер запускає тонкий клієнт, який підключається до бекенда IDE і надає користувальницький інтерфейс так, ніби IDE працює локально, коли фактично вся робота виконується на віддаленому сервері.

Процесом повністю керує JetBrains Gateway , новий компактний автономний додаток, який має все необхідне для віддаленої розробки. Шлюз також вбудований як плагін у кількох IDE JetBrains.

Клієнт JetBrains працює локально, забезпечуючи інтерфейс для бекенда IDE. Додаток працює на платформі IntelliJ і виглядає як повнофункціональна IDE на базі IntelliJ: той же редактор, завершення коду, навігація, перевірки і інструменти рефакторінга, що і в локальній IDE. Однак всі файли зберігаються віддалено і обробка мови виконується на віддаленому сервері.

Віддалена розробка - це відмінний спосіб використовувати потужні хмарні сервери, створювати чисті повторювані середовища і більше не боятися, що ви втратите ноутбук з цінним вихідним кодом.

Середовища розробки космічної хмари JetBrains

На додаток до вищесказаного, JetBrains із задоволенням повідомляє, що JetBrains Space , єдина платформа, що охоплює всі етапи розробки програмного забезпечення, тепер підтримує управління віддаленими середовищами розробки. Нова версія Space дозволяє створити середовище розробки для будь-якого репозиторію в вашому проекті.

Ви можете вибрати розмір машини для використання та за бажанням вказати Dockerfile для створення зображення. Крім того, ви можете використовувати Space Automation для підготовки середовища розробки заздалегідь: завантажувати залежності, будувати і індексувати проект. Попередньо створений знімок зберігається, і команда може запускати, копіювати та ділитися ним.

Космос запустить середовище розробки, коли вам це потрібно. Щоб перейти на іншу гілку, просто запустіть новий знімок. Після того, як ви закінчите завдання, можна видалити середу. Якщо ви ще не виконали завдання, але вам потрібно зробити паузу, пробіл автоматично перенесе робочу область у режим глибокого сну після 30 хвилин бездіяльності.

Підтримувані IDE та ліцензування

Функціонал віддаленої розробки є частиною існуючої платної підписки. Він вбудований в платформу IntelliJ, на базі якої базується IDE JetBrains. Шлюз JetBrains вбудований в IntelliJ IDEA Ultimate, PyCharm Professional, GoLand, PhpStorm і RubyMine. Його також можна використовувати в CLion і WebStorm за допомогою окремого додатка JetBrains Gateway. У майбутньому JetBrains планує розширити список підтримуваних IDE.

Щоб випробувати функціональність віддаленої розробки, ви можете завантажити версію 2021.3 улюбленої IDE на базі IntelliJ або встановити автономний інструмент JetBrains Gateway .

Інші новини

Найкраща ціна