+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

JetBrains вніс поліпшення роботи з процесами в програмне забезпечення для управління проектами YouTrack 2020.5

JetBrains вдосконалив процес у програмне забезпечення для управління проектами YouTrack 2020.5

JetBrains представила YouTrack 2020.5 У цьому оновленні JetBrains припиняє підтримку застарілих робочих процесів, а також покращує загальний досвід робочого процесу. Якщо ваша команда використовує робочі цикли YouTrack, написані в 2018 році або раніше, покажіть цей допис своїй системі та адміністраторам проекту, щоб вони могли вжити необхідних заходів.

JetBrains вже готує для вас набір нових корисних функцій - вони увійдуть в реліз, запланований на кінець 2020 року.

Якщо ви почали використовувати YouTrack до 2019 року, прочитайте цей пост до кінця – ми говоримо про важливі зміни щодо застарілих робочих процесів.

Починаючи з цієї версії, JetBrains офіційно припиняє підтримку робочих процесів, написаних в 2018 році і раніше. Але в 2020.5 Році JetBrains підтримала специфікацію ECMAScript 2020 - це значно спростить взаємодію з робочими процесами. Мета YouTrack 2020.5 - забезпечити плавний перехід на нові робочі процеси.
Зокрема, щоб забезпечити найбільш повну сумісність зі специфікацією ECMAScript 2020, JetBrains перемістив середовище виконання JavaScript (ECMAScript) до GraalVM. Адміністратори проекту тепер можуть використовувати найновішу функціональність JavaScript і легко оптимізувати робочі процеси.

Які робочі цикли застаріли?

Процеси, які були написані в старому редакторі робочих процесів, вважаються застарілими (в YouTrack 2018.3 і більш ранніх версіях редактор був зовнішнім додатком).

У 2019 році JetBrains офіційно призупинив підтримку таких робочих процесів. У YouTrack 2020.5 JetBrains повністю усунув логіку, яка підтримує ці процеси. У результаті всі застарілі робочі цикли, пов'язані з вашим проектом, перестануть працювати після перенесення до версії 2020.5.

Якщо у ваших проектах використовуються такі робочі процеси, перепишіть їх на JavaScript якомога швидше.

Як буде оновлюватися сервери з застарілими робочими циклами?

YouTrack Standalone, починаючи з версії 2020.5, перевірить, чи використовують у ваших проектах застарілі робочі процеси. Перехід до нової версії YouTrack стане можливим лише після вимкнення цих робочих циклів.

У YouTrack InCloud застарілі процеси перестануть працювати, починаючи з версії 2020.5. Якщо ви використовуєте YouTrack InCloud, ваш сервер автоматично оновиться відповідно до календаря обслуговування протягом наступних 2-3 тижнів. Тому ми рекомендуємо вам якомога швидше протестувати свої робочі процеси.

Для отримання повної технічної інформації про версію 2020.5, будь ласка, зверніться до приміток до випуску. Це оновлення повністю зосереджено на змінах робочих циклів, щоб ви могли налаштувати їх і підготуватися до наступного серйозного оновлення. Якщо у вас є питання або вам потрібна допомога в перекладі робочих процесів на JavaScript, зв'яжіться зі службою підтримки JetBrains або приєднайтеся до  спільноти YouTrack на Slack.

Інші новини

Найкраща ціна