+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Microsoft анонсувала ОС Windows Server 2022

Microsoft оголосила про Windows Server 2022

Microsoft анонсувала Windows Server 2022. На цьому етапі операційна система знаходиться в попередньому перегляді і доступна для завантаження учасникам програми Windows Insider . Серед основних можливостей оновленої серверної платформи виробник включив:

  • Вдосконалена багаторівнева система безпеки. Microsoft заявляє, що головне в цьому релізі - додавання в System Guard в Windows Defender можливостей захисту ядра, а також функцій безпеки, заснованих на віртуалізації. Також компанія обіцяє підвищити швидкість і безпеку HTTPS-з'єднань і додати шифрування SMB AES-256 .
  • Гібридні можливості, реалізовані за допомогою Azure За словами розробників, Windows Server 2022 реалізувала передову гібридну систему управління серверами, а хмарної інфраструктурі делеговано все більше функцій. Windows Server 2022 підтримує Azure Arc – набір технологій, який поширює керування Azure на локальні, багатокористувацькі та крайові середовища. Azure Arc дозволяє клієнтам використовувати централізований, уніфікований підхід самообслуговування для управління своїми серверами Windows і Linux, кластерами Kubernetes та службами даних Azure. Інтеграція зі службою міграції сховища забезпечує «безперервну синхронізацію» з мінімальною затримкою між локальними файловими серверами та сховищем Azure.
  • гнучка прикладна платформа. Оновлена ОС надає інструменти, що поліпшують швидкість розробки і підтримки критично важливих для бізнесу додатків, таких як SQL Server. Windows Server 2022 додає кілька покращень, пов'язаних із контейнерами Windows. Перш за все, зменшується розмір образу Windows Containers, що призводить до більш швидкого завантаження і кращої продуктивності.

Оголошення про Windows Server 2022 — тепер у попередній версії

Сьогодні ми оголошуємо, що Windows Server 2022 тепер у попередньому перегляді, наступному випуску в нашому каналі довгострокового обслуговування (LTSC), який буде загальнодоступним пізніше цього календарного року. Він базується на Windows Server 2019, нашому найшвидше прийнятому Windows Server. Цей випуск включає розширену багаторівневу безпеку, гібридні можливості з Azure і гнучку платформу для модернізації додатків за допомогою контейнерів.

Протягом багатьох років такі компанії, як Forever 21 і Sentara Healthcare , покладалися на Windows Server для управління своїми критично важливими для бізнесу робочими навантаженнями. Велике спасибі всім членам спільноти Windows Server, а також нашим клієнтам і партнерам за підтримку та відгуки, які надихнули інновації, які ми вбудували в цей новий випуск.

Розширений багаторівневий захист

Зі зростанням кількості загроз кібербезпеці та швидкою ескалацією інцидентів безпека є головним пріоритетом для наших клієнтів. Windows Server 2022 включає нові можливості безпеки, такі як захищений сервер і захищене підключення.

Захищений сервер об'єднує потужний захист від загроз, щоб забезпечити багаторівневу безпеку в апаратному забезпеченні, мікропрограмі та операційній системі. Він використовує модуль надійної платформи 2.0 і System Guard для безпечного завантаження Windows Server і мінімізації ризику вразливостей прошивки. Захищений сервер також включає функції безпеки на основі віртуалізації (VBS), такі як Захист облікових даних та Цілісність коду, захищена гіпервізором (HVCI). Захист облікових даних забезпечує превентивний захист конфіденційних активів, таких як облікові дані, а HVCI застосовує апаратне забезпечення — вкорінену безпеку, щоб запобігти втручанню в систему вдосконаленим шкідливим програмним забезпеченням.

Захищене з'єднання додає додатковий рівень безпеки під час транспортування для розширеного захисту. Windows Server 2022 покращує безпеку з'єднання завдяки швидшому та безпечнішому зашифрованому протоколу передавання гіпертексту (HTTPS) і безпеці транспортного рівня (TLS) 1.3, увімкненому за замовчуванням. Клієнти також можуть додатково захистити зв'язок із сервером за допомогою стандартного шифрування AES-256, яке тепер підтримує протокол блокування повідомлень сервера (SMB) та кращий контроль.

Гібридні можливості з Azure

Ми пропонуємо нові можливості, які дозволяють клієнтам скористатися перевагами хмарних інновацій зі своїми локальними інвестиціями. Azure Arc і Служба міграції сховища є двома ключовими гібридними можливостями, які найкраще працюють з Windows Server 2022.

Azure Arc дає змогу клієнтам керувати, захищати та керувати Windows Server локально, на межі або в мультихмарних середовищах з однієї площини керування в Azure. За допомогою Azure Arc клієнти можуть легко використовувати можливості керування Azure, такі як політика Azure, Azure Monitor і Azure Defender для цих серверів. Більше того, кілька простих кліків у Центрі адміністрування Windows можуть увімкнути підключення до Azure Arc. Крім того, ми розширили Центр адміністрування Windows v2103 зі значно покращеним керуванням віртуальною машиною, простішим переглядачем подій та багатьма іншими оновленнями. Центр адміністрування Windows також доступний на порталі Azure.

Windows Server 2022 покращує безперебійне підключення локальних файлових серверів до файлових серверів Azure. Оновлення служби міграції сховища дозволяють клієнтам переносити файлові сервери з NetApp FAS на сервери Windows. Використання служби міграції сховища для перенесення даних на сервери дозволяє клієнтам підтримувати низьку затримку, одночасно зменшуючи свій локальний слід зберігання.

Гнучка платформа додатків

Клієнти використовують Windows Server для запуску великомасштабних і розподілених додатків. Отже, ми невпинно зосереджувалися на забезпеченні можливостей платформи та інструментів, які покращують швидкість розробника та підтримують критично важливі для бізнесу робочі навантаження, такі як SQL Server.

У цьому випуску ми додаємо кілька покращень платформи для контейнерів Windows, включаючи сумісність із програмами та досвід контейнера Windows з Kubernetes. Значне покращення включає зменшення розміру зображення контейнера Windows, що призводить до швидшого завантаження та кращої продуктивності. Крім того, тепер ви можете запускати програми, які залежать від Azure Active Directory з груповими обліковими записами керованих служб (gMSA) без приєднання домену до хоста контейнера. Крім того, є кілька інших удосконалень, які спрощують роботу контейнера Windows з Kubernetes. Ці вдосконалення включають підтримку контейнерів хост-процесів для конфігурації вузлів, IPv6 та послідовну реалізацію мережевої політики за допомогою Calico.

Окрім удосконалень платформи, ми маємо оновлений інструмент Центру адміністрування Windows, який дозволяє легко контейнеризувати програми .NET. Після того, як програма знаходиться в контейнері, ви можете розмістити її в реєстрі контейнерів Azure, щоб потім розгорнути її в інших службах Azure, включаючи службу Azure Kubernetes.

Windows Server 2022 підтримує критично важливі для бізнесу та масштабні програми, такі як SQL Server, для яких потрібно 48 ТБ пам'яті та 2 048 логічних ядер, що працюють на 64 фізичних сокетах.

Спробуйте нову ознайомлювальну версію Windows Server 2022

Дякуємо, що є цінним клієнтом Windows Server і, завдяки своїй пристрасті та відгукам, допомагаєте нам формувати цей новий випуск. Перегляньте нашу сесію Microsoft Ignite, щоб отримати докладнішу інформацію про випуск Windows Server 2022.

Не забудьте:

  • Дізнайтеся більше про переваги Підтримки програмного забезпечення Windows Server
    • Клієнти Служби підтримки програмного забезпечення можуть скористатися правами на нову версію та зможуть оновити операційну систему до Версії Windows Server 2022
  • Спробуйте Windows Server 2022 LTSC в ознайомлювальній версії:
    • Завантажити попередній перегляд
    • Спробуйте Windows Server 2022 на Azure
  • Завантаження Центру адміністрування Windows

Інші новини

Найкраща ціна