+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Microsoft та Bosch співпрацюватимуть у розробці програмної платформи для безшовного підключення автомобілів до хмари

Microsoft і Bosch співпрацюватимуть над розробкою програмної платформи для безперебійного підключення автомобілів до хмари

Microsoft і Bosch оголосили про співпрацю для розробки програмної платформи для безперебійного підключення автомобілів до хмари. Метою цієї співпраці є спрощення та прискорення розробки та встановлення автомобільного програмного забезпечення протягом усього терміну служби транспортного засобу відповідно до галузевих стандартів якості. Нова платформа на базі Microsoft Azure буде включати програмні модулі від Bosch, дозволить розробляти і встановлювати програмне забезпечення в блоки управління і автомобільні комп'ютери.

Ще одним напрямком співпраці стане створення інструментів, що підвищують ефективність процесу розробки програмного забезпечення. Це, в свою чергу, сприятиме інноваціям та знизить витрати на розробку автомобільного програмного забезпечення всередині та між організаціями. Для водіїв платформа дасть більш швидкий доступ до нових функцій і цифрових сервісів.

Компанії мають намір зробити нову програмну платформу доступною для перших прототипів автомобілів до кінця 2021 року.

«Bosch вже надійно оновлює програмне забезпечення для автомобілів віддалено. Маючи комплексну платформу для автомобілів з програмним забезпеченням, ми хочемо ще більше розширити можливості автовиробників розробляти нові функції та прискорювати їх реалізацію», – зазначив член ради директорів Роберт Бош.

«Наша співпраця з Bosch поєднує досвід одного з провідних світових постачальників автомобілів з потужністю хмарних обчислень Microsoft, AI та GitHub», – сказав виконавчий віце-президент Cloud+ AI, Microsoft. «Оскільки програмне забезпечення швидко стає ключовим диференціатором в автомобільній промисловості, наша мета полягає в тому, щоб допомогти підприємствам прискорити надання унікальних послуг мобільності для легкових автомобілів і комерційних автопарків на потрібному рівні».

Програмне забезпечення буде грати все більш важливу роль в майбутніх поколіннях автомобілів. Без програмного забезпечення нові тенденції в галузі, такі як електромобільність, автономне водіння та сучасні послуги мобільності, були б неможливі. Вони вимагатимуть більш частих оновлень і оновлень в майбутньому. Однак жорсткі вимоги безпеки протягом усього терміну експлуатації автомобіля дуже ускладнюють оновлення бездротового програмного забезпечення і цифрових сервісів для автомобілів. Широкий асортимент різних серій і моделей ускладнює процес.

Bosch привнесе до співпраці глибоке розуміння електричної та електронної архітектури, блоків управління та автомобільних комп'ютерів, необхідних для віддаленого оновлення транспортних засобів. Крім того, компанія надасть свою експертизу, а також програмні продукти та інструменти розробки автомобілів. Сюди входить базове і проміжне програмне забезпечення для автомобільних комп'ютерів і блоків управління, а також хмарні програмні модулі для оновлення всього автопарку. Наявність комплексної програмної платформи від автомобіля до хмари зменшить складність розробки програмного забезпечення та системної інтеграції автомобіля.

- Таким чином ми створимо умови для того, щоб бездротові оновлення працювали так само злагоджено і зручно в автомобілях, як і в смартфонах ». Попередньо інтегрована платформа значно знизить складність бездротових оновлень, що допоможе забезпечити постійне оновлення програмного забезпечення автомобіля. Це стане можливим завдяки тому, що програмна архітектура автомобілів і хмара тепер будуть безпроблемно поєднуватися між собою.

Bosch і Microsoft планують збагатити існуючими інструментами для розробників, що допоможе автовиробникам і постачальникам спростити і прискорити розробку власного програмного забезпечення, адаптуючись при цьому до унікальних викликів автомобільної промисловості. Компанії планують використовувати повністю інтегровану корпоративну платформу GitHub і зробити доступними для всіх важливі частини нової програмної платформи на GitHub.com для повторного використання коду та обміну передовим досвідом у галузі.

Інші новини

Найкраща ціна