+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Microsoft оголосила про запуск нового сервісу Azure Orbital

Microsoft оголосила про запуск нового сервісу Azure Orbital

Microsoft оголосила у вівторок під час віртуальної конференції Ignite Microsoft про запуск нового сервісу Azure Orbital, який надасть платформу для зв'язку з космічними апаратами і обробки даних з них, включаючи наземні станції для прийому цих сигналів. Компанія позиціонує сервіс як рішення для роботи з геопросторовими даними і вже заручилася підтримкою Amergint, Kratos, KSAT, KubOS, Viasat, американська електродинаміка і Viasat для просування цієї послуги на ринку.

«Microsoft має хороші можливості для задоволення потреб клієнтів у зборі, транспортуванні та обробці геопросторових даних», – сказав у своєму блозі старший менеджер із продуктів Azure Networking. « Завдяки нашій інтелектуальній хмарній та крайовій стратегії, яка наразі охоплює шістдесят оголошених хмарних регіонів, розширені можливості аналітики та штучного інтелекту в поєднанні з однією з найшвидших та найстійкіших мереж у світі, безпека та інновації лежать в основі всього, що ми робимо».

З Azure Orbital супутникові оператори зможуть проводити не тільки аналіз даних в хмарі Microsoft, але і всі свої цифрові наземні операції. Сюди входить можливість планувати контакти зі своїми космічними апаратами через наземні станції Microsoft (за допомогою частот X, S і UHF). Потім ці дані можна негайно надсилати до різних рішень azure-сховища, аналітики та машинного навчання.

Технічний директор Microsoft Azure повідомив, що головною відмінною рисою нового сервісу є інтеграція програмно-визначеної технології радіомережі в саму платформу Azure. «Цифрова обробка сигналів, яка відбувається, коли дані надходять із супутника через наземну станцію в Azure, не вимагає спеціального обладнання, розгорнутого в наших дата-центрах або наземних станціях», - сказав він. – Це програмне рішення, яке ми розробляємо разом з нашими партнерами».

Інші новини

Найкраща ціна