+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Microsoft представила нову ініціативу щодо дослідження можливостей голографічного хмарного сховища для хмари

Microsoft представила нову ініціативу з вивчення можливостей голографічного хмарного сховища для хмари

Microsoft представила проект HSD, нову ініціативу з вивчення можливостей голографічного хмарного сховища для хмари. Хоча ця ідея виникла в 1960-х роках, Microsoft вважає, що голографічна пам'ять тепер зможе замінити жорсткі диски .

Голографічне сховище працює шляхом запису і зчитування даних з оптичного кристала. Так як це тривимірний носій даних, то він дозволяє зберігати велику кількість даних в єдиному кристалі з можливістю переписування. З технічної точки зору це рішення дешевше флеш-пам'яті, і надійніше і швидше жорстких дисків.

Однак для створення голографічного сховища потрібна складна оптика. За словами творців проекту HSD, ключовим компонентом для поліпшення голографічної пам'яті є впровадження технології камер з високою роздільною здатністю від індустрії смартфонів .

Тепер ми можемо використовувати стандартні камери з високою роздільною здатністю та найсучасніші методи глибокого навчання для перенесення складних оптичних завдань з механічного обладнання в цифрову область, пояснюють дослідники Microsoft. «Це дозволяє нам використовувати більш просту і дешеву оптику без піксельного зіставлення і компенсувати утворилися оптичні спотворення стандартним апаратним і програмним забезпеченням.

Інші новини

Найкраща ціна