+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Віддалена розробка в IDE JetBrains тепер доступна клієнтам Amazon CodeCatalyst

Віддалена розробка в IDE JetBrains тепер доступна клієнтам Amazon CodeCatalyst

JetBrains співпрацює з Amazon, щоб забезпечити інтеграцію між Amazon CodeCatalyst та JetBrains Gateway

Amazon CodeCatalyst , про який тільки що було оголошено на AWS re:Invent, є уніфікованою службою розробки та доставки програмного забезпечення, що включає середовища розробки на вимогу. Ця інтеграція означає, що тепер ви можете використовувати JetBrains Gateway для віддаленої розробки з улюбленими IDE JetBrains, що працюють в середовищах розробки Amazon CodeCatalyst. Вся мовна обробка відбувається у хмарі AWS, а ви працюєте локально з багатофункціональним тонким клієнтом. Це створює ідеальне поєднання потужних хмарних обчислень та чуйного та знайомого середовища IDE JetBrains.

Що таке віддалена технологія в IDE JetBrains.

По суті, ваша IDE розділена на два компоненти: бекенд IDE на віддаленому сервері та локальний клієнт. Ви взаємодієте з локальним тонким клієнтом, який забезпечує чуйний та плавний UX. Тим часом віддалений сервер виконує всю важку обробку.

Локальний клієнт дуже відрізняє наше рішення від інструментів віддаленого робочого столу загального призначення, яким потрібен двосторонній обмін для кожного окремого клацання та натискання клавіші. Ця архітектура спеціально розроблена та оптимізована для розробки програмного забезпечення, що дозволяє нам надавати досвід розробки, який здається рідним.

Видалений сервер містить середовище розробки. Ви можете автоматизувати створення цих середовищ та керувати ними за допомогою постачальників хмарних середовищ розробки, таких як Amazon CodeCatalyst, або надати їх вручну.

Крім Amazon CodeCatalyst, в даний час ви можете запускати віддалені середовища розробки в JetBrains Space, Google Cloud, Gitpod або GitHub Codespaces

Amazon CodeCatalyst – це єдине місце, де ви можете планувати, працювати над кодом, а також створювати, тестувати та розгортати програми за допомогою інструментів CI/CD. Ви можете використовувати ресурси AWS у своїх проектах, підключивши обліковий запис AWS до простору CodeCatalyst.

Наявність кількох середовищ розробки CodeCatalyst дозволяє швидко перемикатися між різними проектами. Кожне середовище розробки настроєно за допомогою стандартних галузевих файлів розробки, які можна змінити, щоб точно визначити інструменти та налаштування, необхідні для кожного завдання. Конфігурації машин також є гнучкими: до 16 віртуальних ЦП та 32 ГБ ОЗУ для обчислень та до 64 ГБ для зберігання.

Завдяки цьому партнерству користувачі Amazon CodeCatalyst тепер можуть підключатися до середовищ розробки JetBrains, таких як IntelliJ IDEA Ultimate, PyCharm Professional та GoLand, розміщених у хмарі AWS.

Поєднання Amazon CodeCatalyst та JetBrains Gateway надає розробникам низку переваг:

Гнучкість  . Ця комбінація полягає у наданні варіантів. Коли у розробників є свобода працювати з будь-якого місця і використовувати будь-який ноутбук, це творить дива з їх продуктивністю. Підключення до віддалених машин дає їм всю необхідну потужність, оскільки вони можуть легко працювати з того місця, де їм зручніше та продуктивніше.

Продуктивність  . Ви можете стандартизувати середовище, вимоги до середовища виконання, специфікації обладнання, розширення та налаштування редактора, щоб полегшити запуск та роботу нових членів команди. Ці хмарні середовища розробки працюють, по суті, як ноутбуки у хмарі.

Безпека  — вихідний код завжди залишається на віддаленому комп'ютері і ніколи не завантажується на локальний комп'ютер. Навіть якщо розробник випадково залишить свій ноутбук у кафе, вам не доведеться турбуватися про безпеку або турбуватися про вихідний код вашого проекту.

Для початку все, що вам потрібно зробити, це завантажити JetBrains Gateway , встановити модуль Amazon CodeCatalyst, що підключається, вибрати середовище, в якому ви хочете працювати, і почати кодування. Підтримується безліч IDE, включаючи IntelliJ IDEA Ultimate, PyCharm Professional та GoLand. Майте на увазі, що функції віддаленої розробки цих IDE доступні у вигляді бета-версії.

Інші новини

Найкраща ціна