Microsoft випустила оновлену версію Teams для віртуальних робочих столів

Microsoft випустила оновлену версію Teams для віртуальних робочих столів

Microsoft оголосила, що нове рішення VDI для Teams у середовищі віртуальних робочих столів Azure/Windows 365 стало загальнодоступним

Ця нова архітектура VDI solution for Teams on Azure Virtual Desktops/Windows 365 environments забезпечує більш тісну взаємодію користувачів Teams з фізичними та віртуальними робочими столами.

Впровадивши новий медіа-двигун (той самий, що використовується у власному додатку Teams для Windows), який не пов'язаний з клієнтом віддаленого робочого столу і завжди актуальний, ми можемо швидше впроваджувати функції, не вимагаючи оновлень інфраструктури VDI.

Якими є критично важливі нові компоненти?

По-перше, актуальна нова версія Teams (24193.1904.3031.6050 або вищою).


По-друге, актуальна версія клієнта віддаленого робочого столу або програми Windows для  кінцевих точок Windows  , яка об'єднує компонент, званий «плагіном», невелику dll (~230 КБ), яка завершує віртуальний канал і завантажує третій та останній компонент, медіа-движок ( званий "SlimCore").

Чи потрібно нам розгортати оптимізацію на основі WebRTC як попередню умову для отримання нової оптимізації на основі SlimCore?

Ні. Ви можете розгорнути нову оптимізацію на основі SlimCore безпосередньо (іншими словами, служба перенаправлення WebRTC та ключ реєстру  IsWVDEnvironment  не потрібні на хості віддалених робочих столів для нової оптимізації, але ви можете/мають залишити їх, якщо у вас є кінцеві точки, які не підтримують нову оптимізацію).

Які переваги нової оптимізації на базі SlimCore?

Додаткові функції, покращення продуктивності (зниження споживання ресурсів на кінцевій точці, швидке встановлення викликів, більш висока роздільна здатність, нові кодеки та багато іншого), автоматичні оновлення завдяки архітектурі, відокремленій від вашого середовища VDI, та оптимізована підтримка будь-яких проблем з Teams.

FeatureAvailable
1080p Yes
Hardware acceleration on endpoint Yes
Gallery View 3x3 і 7x7 Yes
Quality of Service Yes
Noise suppression Yes
HID Yes
Presenter mode Yes
Teams Premium Yes
(Pending: Watermark, Townhalls, Decorate my Background)
User-uploaded background effect Coming soon
Zoom +/- Coming soon

Чи потрібні для встановлення плагіна права адміністратора?

Ні. Плагін поставляється в комплекті з клієнтом віддаленого робочого столу MSI або програмою Windows MSIX, тому ви можете вибрати спосіб встановлення (для користувача або для машини).

Тобто, мені не потрібно розгортати SlimCore на кінцевій точці?

Правильно! Все це прозоро обробляється плагіном. Плагін завантажить SlimCore (пакет MSIX розміром ~23 МБ) із загальнодоступного CDN Microsoft ( https://res.cdn.office.net/* ) і мовчки надасть та зареєструє його для користувача. На кінцевій точці не потрібні права адміністратора або перезавантаження.


Плагін зберігатиме до дванадцяти версій SlimCore і очищатиме їх кожні 6 місяців. Команди завжди будуть вказувати плагін завантажувати саме ту версію SlimCore, яка йому потрібна.

Чи може кілька версій SlimCore співіснувати на одній кінцевій точці?

Так – до 12 версій. Це зроблено для того, щоб ми могли забезпечити більш швидку оптимізацію, якщо користувачі підключаються до різних середовищ VDI з різними версіями Teams (наприклад, постійний та непостійний віртуальний робочий стіл). Усі пакети SlimCore MSIX мають різні PackageFamilyName, тому можуть співіснувати таким чином.  


Використовуйте PowerShell «Get-AppXPackage *SlimCore*» для перерахування всіх версій, доступних на кінцевій точці.

Як часто випускаються нові версії плагіна?

Плагін (MsTeamsPluginAvd.dll), який ми використовуємо для оптимізації на основі SlimCore, розроблений як простий компонент (звідси його невеликий розмір ~ 230 КБ). При порівнянні зі старим плагіном WebRTC (MsRdcWebRTCAddIn.dll ~ 17 МБ) це стає очевиднішим.

MsTeamsPluginAvd має дві основні завдання: створення віртуального каналу та завантаження SlimCore. Він також відіграє невелику роль у спільному використанні екрану. Плагін сумісний із версіями SlimCore в обох напрямках. Іншими словами, Microsoft не буде змушувати клієнтів оновлювати плагін (що означає, що ви можете залишатися на певній версії RD Client або Windows App, доки вона підтримується). Для
деяких нових функцій може знадобитися новий плагін, але, знову ж таки, ми намагатимемося цього уникнути. 

Як часто виходять нові версії SlimCore?

Щоразу виходить нова версія Teams, що відбувається один чи два рази на місяць.

Більш детальну інформацію можна знайти тут.

Чи можете ви ще раз пояснити, що таке «автоматичне оновлення» у цій новій архітектурі?

Перш за все нові Teams будуть автоматично оновлюватися. Каденція випуску нових Teams складає один чи двічі на місяць. (Клієнти з незмінними середовищами VDI, ймовірно, відключають автоматичне оновлення за допомогою цього ключа реєстру, і в цьому випадку адміністраторам необхідно вручну оновити свій золотий образ).


Плагін поставляється в комплекті з клієнтом віддаленого робочого стола або програми Windows, який також може оновлюватися автоматично, але Microsoft постарається уникати нових версій плагіна, щоб нам не довелося просити вас оновити клієнт віддаленого робочого стола або програми Windows.


Нарешті, і це найважливіше, коли Teams оновлюється (автоматично або після оновлення золотого образу) він запросить нову версію SlimCore для плагіна. Потім плагін витягне її з CDN Microsoft і надасть на пристрої користувача у прихованому режимі.

Що робити, якщо я маю закрите середовище (наприклад, тонкий клієнт) — чи можу я розгорнути SlimCore самостійно?

Хоча ми не рекомендуємо цього робити, є спосіб підготувати пакети SlimCore «вручну» (за допомогою SCCM або Intune), як і будь-який інший пакет MSIX.

Але будьте обережні: це рекомендується тільки для певних сценаріїв (непостійна VDI), коли кінцева точка заблокована і не має підключення до загальнодоступної CDN Microsoft (де розміщені SlimCores).

Щоб це зробити, ви повинні гарантувати, що пакети SlimCore розгорнуті заздалегідь на кінцевих точках, до того як ви оновите Teams на золотому образі. В іншому випадку нова версія Teams вимагатиме новішої версії SlimCore, і якщо її не вдасться завантажити, користувач перебуватиме в резервному режимі (він же серверний рендеринг).

Чи очікуються якісь мережеві зміни у зв'язку з новою оптимізацією?

Так. SlimCore обробляє як медіа, так і сигналізацію, тому вам необхідно налаштувати свою мережу так, щоб дозволити ідентифікатори 11, 12, 47 і 127. Вкрай важливо також дозволити трафік UDP 3478, оскільки сигналізація намагатиметься використовувати UDP для більш швидкого встановлення з'єднання.

Крім того, тепер ви також можете застосовувати маркування DSCP/QoS до різних модальностей (відео, аудіо та демонстрація екрану) з Центру адміністрування Teams.

Чому для перемикання між старою та новою оптимізацією потрібний перезапуск Teams?

Потрібно один перезапуск, оскільки за промовчанням перший запуск буде на старій оптимізації на основі WebRTC. Потім у фоновому режимі Teams спробує відкрити віртуальний канал, і якщо у пристрої користувача є плагін, при наступному перезапуску Teams спробує використовувати SlimCore (нову архітектуру). 

А як щодо Адміністратора? Чи є зміни у підтримці?

Було зроблено багато покращень. Центр адміністрування Teams тепер може відображати повну інформацію про поточний виклик, зроблений з VDI, а панель моніторингу якості викликів може використовуватися для створення звітів користувача.

Перегляд подій віртуальної машини фіксує всі коди помилок, які відбуваються на кінцевій точці, і ми розкриваємо їх значення у цій таблиці.

loadErrcdeployErrcDefinitionNotes
0 0 OK Спеціальний код для 'ConnectedNoPlugin' Telemetry Messages.
5 43 ERROR_ACCESS_DENIED MsTeamsVdi.exe process failed at startup. Could be caused by BlockNonAdminUserInstall being enabled. Або насамкінець може бути busy registering multiple MSIX packages after auser logon and it didn't finish registering SlimCoreVdi.
404 3235 HTTP_STATUS_NOT_FOUND Publishing issue: SlimCore MSIX package isn't found on CDN.
1260 10083 ERROR_ACCESS_DISABLED_BY_POLICY Ця помилка є звичайними способами, що Windows Package Manager може бути вставлений в SlimCore MSIX пакет. Event Viewer може показувати hex error code 0x800704EC. AppLocker Policies може спричинити цей error code. Ви можете будь-який розблокувати AppLocker, або прийнятий висновок для SlimCoreVdi packages в Local Security Policy -> Application Control Policies -> AppLocker. Check Step 3 під "Optimizing with new VDI solution for Teams".
1460 11683 ERROR_TIMEOUT MsTeamsVdi.exe process failed at startup (60-second timeout).
1722   RPC_S_SERVER_UNAVAILABLE 'The RPC server is unavailable' MsTeamsVdi.exe пов'язаний з error.
2000 16002 No Plugin Обов'язок не повинен мати MsTeamsPlugin, або якщо це буде, він не надається (виконати з Process Explorer).
2001   Virtual Channel Not Available Error on Citrix VDA WFAPI.
3000 24002 SlimCore Deployment not needed Цей code isn't real an error. Це хороший показник, що користувач є на новій optimization architecture with SlimCore.
3001 24010 SlimCore already loaded Цей code isn't real an error. Це хороший показник, що користувач є на новій optimization architecture with SlimCore.
3004 24035 Plugin irresponsive Try restarting RDP або ICA session.
3005 24043 Plugin timeout while downloading Завантажити MSIX з 2 хвилинами.
3007 24058 Load timeout SlimCore download або instalation timed out (slow internet або App Readiness Service is busy).
4000   ERROR_WINS_INTERNAL WINS оголошено про error при процесуванні command.
15615 1951 ERROR_INSTALL_POLICY_FAILURE SlimCore MSIX пов'язаний з error. Для того, щоб скористатися цим пристроєм, вам потрібна її у Windows Developer license, або sideloading-enabled system. AllowAllTrustedApps regkey might be set to 0?
15616   ERROR_PACKAGE_UPDATING SlimCore MSIX повідомлено про error 'The application cannot be started because it is currently updating'.
15700   APPMODEL_ERROR_NO_PACKAGE The process не має package identity. Там не є для MsTeamsVdi в %LOCALAPPDATA%\Microsoft\WindowsApps. Feedback Hub logs необхідний при reproducing the error (відповідь ви можете розробити Розробник Platform як категорії і App deployment as subcategory)
16389   E_FAIL reported by Package Manager Зазвичай це як Load error code 5 (ERROR_ACCESS_DENIED). Most likely caused by the BlockNonAdminUserInstall policy when the user is not an Admin. Check this link for more details.


Але це ще не все – скоро буде більше.

Що станеться, якщо користувач перемикатиметься між пристроями, які підтримують і не підтримують нову оптимізацію (наприклад, з Windows на MAC)?

Щоб запобігти попаданню користувача в неоптимізований режим, ми впроваджуємо новий «діалог перезапуску», який запропонує користувачеві перезапустити програму та виконати оптимізацію за допомогою старого рішення на основі WebRTC.

Чи є спосіб вимкнути нову оптимізацію?

За замовчуванням він увімкнений (на рівні всієї організації). Ви можете вимкнути його за допомогою політики PowerShell і контролювати розгортання, повторно увімкнувши його на рівні групи користувачів.

Коли підтримуватиметься кінцева точка Mac та Linux?

Слідкуйте за оголошеннями у загальнодоступній дорожній карті.

Коли застаріла оптимізація WebRTC буде припинено?

Microsoft незабаром перегляне терміни EOS/EOL, і оголошення будуть зроблені через повідомлення в Центрі повідомлень. Жодних нових функцій для оптимізації на основі WebRTC не заплановано (тільки виправлення безпеки та критичних помилок).


Опубліковано: 24 вересня 2024


Вибрати програмне забезпечення


Напишіть запит на програмне забезпечення нам у Viber
+380503703627


Контакти Ай Ті Про

info@itpro.ua
Телефон: +38 (044) 257-24-44