+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Microsoft оголосив про доступність SharePoint Framework 1.16 – оновлення Microsoft Viva, Microsoft Teams, Outlook, Microsoft 365

Microsoft оголосив про доступність SharePoint Framework 1.16 – оновлення Microsoft Viva, Microsoft Teams, Outlook, Microsoft 365

Microsoft оголосив про доступність версії SharePoint Framework (SPFx) 1.16 - з оновленнями для Microsoft Viva, Microsoft Teams, Outlook, програми Microsoft 365 та можливостей SharePoint Online. SharePoint Framework – це найпростіший спосіб створення корпоративних рішень для Microsoft 365 з автоматичним єдиним входом, автоматичним розміщенням та стандартними галузевими інструментами веб-стеку.

Повний список відомостей про випуск можна знайти у наступній документації:

  • Примітки до загальнодоступного випуску SharePoint Framework 1.16

Основні можливості версії v1.16

Публікація рішень SharePoint Framework для Microsoft Teams, Outlook, Microsoft 365, Microsoft Viva і SharePoint.

Microsoft оголосив на конференції Microsoft Ignite 2022, починаючи з версії 1.16 SharePoint Framework, ви можете розширювати свої рішення, щоб вони також були доступні в Outlook і в Microsoft 365 (раніше відомому як office.com). Це чудова можливість розширити свої рішення в Microsoft 365, оскільки ви можете використовувати той самий код і реалізацію в різних середовищах.

Ця чудова опція включена в Microsoft Teams JavaScript SDK v2 та в оновленому маніфесті Microsoft Teams. Починаючи з SPFx 1.16, Teams SDK за промовчанням на рівні v2.x, і ви можете легко отримати доступ до доступної поверхні API, залежно від хоста рішення. Це дозволяє розробникам легко визначити, на якому хості вони знаходяться в даний момент, та відповідним чином змінити поведінку.

Докладніші відомості про цю функцію в SharePoint Framework 1.16 див. у офіційній документації.

  • Розширіть можливості Outlook та Office за допомогою SharePoint Framework

Зверніть увагу, що підтримка Microsoft Teams JavaScript SDK версії 2, як і раніше, знаходиться на стадії попередньої версії в мобільних і настільних програмах Outlook і в Microsoft 365. Це означає, що, незважаючи на те, що він підтримується для використання в Teams і SharePoint Framework, він зазвичай недоступний у цих програмах. Вам потрібно буде ввімкнути функції попереднього перегляду, поки ця можливість не буде повністю підтримуватися програмами Outlook і Microsoft 365. Підтримка публікації програм Microsoft Teams в цих програмах планується випустити в першій половині 2023 року.

Microsoft також розглядає вбудовану підтримку оновленого маніфесту Microsoft Teams у розробці SharePoint Framework, починаючи з версії 1.17. Це дозволить ще простіше запакувати ваші рішення, якщо ви хочете, щоб вони були доступні в Microsoft Teams, Outlook або в Microsoft 365. В даний час цю оновлену підтримку пакетів планується включити в першій половині 2023 року.

Microsoft анонсував безліч нових функцій та можливостей для Microsoft Viva у рамках заходу Microsoft Viva у вересні. Це включало оголошення про майбутній домашній комп'ютер Microsoft Viva, який також можна розширити за допомогою SharePoint Framework за допомогою компонентів Adaptive Card Extension на базі SharePoint Framework. Ми бачимо великий інтерес до створення цих персоналізованих інтерфейсів як настільних комп'ютерів, так і для мобільних пристроїв.

Microsoft Viva – це чудова нова можливість для наших партнерів та клієнтів персоналізувати роботу співробітників для кінцевих користувачів. Докладніша інформація та оновлення для розширення Microsoft Viva з'являться найближчим часом.

Інші особливості

Основні зміни та оновлення у цьому випуску:

  • Можливість встановлення dataVersion у маніфесті веб-частини
  • Можливість використовувати завдання та програмне забезпечення проміжного шару в Microsoft Graph v3
  • Підтримка типів Teams-js v2
  • Підтримка Реагувати 17
  • Оновлено інформацію про ліцензію для більшої ясності постачальника програмного забезпечення та партнерів щодо поширення.
  • Можливість перевірити підтримувані версії MS Graph та Teams SDK
  • параметр quietDeps для SASS
  • Можливість асинхронного відображення розширень Viva Connections Adaptive Card
  • Підтримка Microsoft Teams JavaScript SDK v2 - це буде поступово поширюватися як оновлення на стороні сервера для всіх орендарів по всьому світу, що дозволяє створювати нові сценарії для розробників SPFx. Для отримання додаткових відомостей див. оголошення про випуск Teams JS SDK v2.
  • Основні дії веб-частини SharePoint для включення дій, що настроюються, в панель команд веб-частини — наприклад, ви можете легко налаштувати макет веб-частини, не відкриваючи панель властивостей, див. малюнок нижче як приклад.
  • Нові властивості для налаштувачів форм із більш простим доступом до контексту форми.
  • Видалення підтримки Node.js v12 і v14 – зараз підтримується версія v16.
  • Численні інші покращення та коригування, засновані на проблемах, про які повідомили клієнти та партнери.
    • Якщо ви зіткнулися з будь-якими проблемами, скористайтеся підтримкою Premier, якщо це можливо, або повідомте про проблеми на сторінці https://aka.ms/spfx-issues.

Установка SharePoint Framework 1.16

Ви можете встановити загальнодоступну версію SharePoint Framework 1.16 за допомогою наступної команди, яка завжди випускатиме останній готовий до роботи пакет.

npm install @microsoft/generator-sharepoint@latest --global

Що таке SharePoint Framework?

SharePoint Framework - це широко використовується варіант розширення в Microsoft 365, яким щомісяця користуються десятки мільйонів кінцевих користувачів для компонентів, створених розробниками для Microsoft Teams, Microsoft Viva і SharePoint. Це найпростіший спосіб забезпечити розширюваність Microsoft 365 для розробників, і тисячі партнерів і клієнтів скористалися ним для створення інтерфейсів для кінцевих користувачів.

Ви можете створювати рішення на основі SharePoint Framework за допомогою Microsoft Teams Toolkit, SharePoint Framework Yeoman Generator або Microsoft Viva Toolkit (скоро з'являться нові оновлення). Ключовою перевагою є гнучкість автоматичного хостингу з можливістю використання того самого компонента на різних хостах без будь-яких змін рівня коду. Це зроблено для того, щоб максимізувати цінність ваших інвестицій у розробку незалежно від того, на який основний хост ви орієнтуєтеся.

Основні можливості SharePoint Framework для Microsoft 365:

  • Програми, керовані вмістом . SharePoint Framework можна використовувати для створення програм, керованих вмістом, для простого доступу до інформації з Microsoft 365 за допомогою Microsoft Graph або для інтеграції із зовнішнім розміщеним вмістом.
  • Автоматичний єдиний вхід – компоненти SharePoint Framework мають автоматичний та зручний єдиний вхід для всіх платформ, на яких вони розміщені. Жодних конкретних дозволів від кінцевих користувачів Microsoft 365 не потрібно.
  • Автоматичний хостинг – компоненти SharePoint Framework автоматично розміщуються у SharePoint без додаткових витрат на обслуговування чи експлуатацію.
  • Стандартні галузеві інструменти — SharePoint Framework використовує стандартні інструменти веб-стека з вузлами, npm, TypeScript та будь-якою інфраструктурою JavaScript на ваш вибір. Просто стандартна веб-навичка для досягнення успіху без будь-яких пропрієтарних інструментів.

SharePoint Framework також спростив керування дозволами та токенами для доступу до даних у Microsoft 365 . Ви будете використовувати чудові API-інтерфейси Microsoft Graph для доступу до бізнес-даних і зможете ще більше спростити розробку компонентів SharePoint Framework, скориставшись набором інструментів Microsoft Graph, який надає повторно використовувані елементи керування з підключенням даних до Microsoft Graph.

Інші новини

Найкраща ціна