+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Microsoft оголосив про оновлення програми ліцензування Windows Server

Microsoft оголосив про оновлення програми ліцензування Windows Server

Зміни ліцензування Windows Server поширюються лише на власників ліцензії Software Assurance та підписок, які зможуть використовувати свої ліцензії для розробки та розгортання в будь-яких хмарах, за винятком хмар Alibaba, Amazon, Google та Microsoft.

Згідно з новими правилами (опція Flexible Virtualization), у клієнтів з'явилася можливість ліцензування Windows Server на основі числа віртуальних ядер (vCPU) на додаток до поточного варіанта ліцензування виходячи з кількості фізичних ядер процесорів на серверах, тому тепер клієнти зможуть застосовувати ліцензії тільки на ту кількість vCPU, яке їм дійсно потрібне.

Microsoft оголосила про оновлення програми ліцензування Windows Server, яке було викликано загрозою судових позовів з боку ЄС через скарги від європейських хмарних провайдерів. Як стверджує компанія, зміна допоможе провайдерам залучити клієнтів із застарілими робочими навантаженнями Windows Server, дозволивши їм перенести ці навантаження з локальних серверів у хмару.

Зміни поширюються лише на власників ліцензії Software Assurance та підписок, які зможуть використовувати свої ліцензії для розробки та розгортання в будь-яких хмарах, за винятком хмар Alibaba, Amazon, Google та Microsoft. Для останніх діють інші правила – замовники можуть отримати ліцензії безпосередньо від них. Крім того, тепер додаткове VDA-ліцензування для Windows 10 і 11 не потрібне, але це стосується тільки користувачів Microsoft 365 F3/E3/E4.

У рамках опції Flexible Virtualization замовники можуть працювати з партнерами Microsoft за програмою CSP, замовляючи у них необхідні ліцензії або використовуючи свої власні. Клієнтам CSP-партнерів стануть доступні варіанти передплати на один і три роки для багатьох продуктів, включаючи Windows Server, Remote Desktop Services (RDS) та SQL Server тощо. Нові правила розпочнуть діяти з 1 жовтня цього року.

1 жовтня 2022 року корпорація Майкрософт внесе значні зміни до наших умов аутсорсингу та хостингу, які принесуть користь клієнтам по всьому світу. Додаткові переваги для клієнтів відкриють нові сценарії того, як вони можуть ліцензувати та запускати робочі навантаження з постачальниками хмарних послуг 1 , у тому числі з партнерами за програмою постачальників хмарних рішень. Ці зміни дозволять клієнтам переміщувати свої ліцензії у партнерську хмару, використовувати спільно використовуване обладнання та забезпечувати більшу гнучкість у варіантах розгортання своїх ліцензій на програмне забезпечення.

Докладніше про те, що ми робимо, щоб надати клієнтам більше гнучкості та вибору, а також спростити роботу з партнерами по розміщеній хмарі, читайте нижче, незалежно від того, чи клієнти приносять свої ліцензії або отримують їх від партнера.

  • Ми представимо нову перевагу гнучкої віртуалізації для клієнтів, яка значно розширить вибір клієнтів під час аутсорсингу. В рамках цієї переваги клієнти з ліцензіями Software Assurance або підписки зможуть використовувати своє власне ліцензійне програмне забезпечення для створення та/або встановлення рішень та запускати їх в інфраструктурі будь-якого постачальника хмарних послуг 1 — виділеної чи загальної. Це дасть клієнтам більше гнучкості для запуску свого програмного забезпечення у мультиорендних хмарах. Ця перевага буде доступна з 1 жовтня.
  • Ми додаємо можливість для клієнтів із Software Assurance або ліцензіями підписки ліцензувати Windows Server на основі віртуального ядра. В рамках цієї моделі клієнти можуть купувати ліцензії тільки на ті віртуальні ядра, які їм необхідні (з урахуванням мінімальної кількості кожної віртуальної машини), без прив'язки до фізичної кількості ядер на сервері. З варіантом ліцензування віртуальних ядер клієнти можуть ліцензувати Windows Server за кількістю віртуальних ядер, які вони використовують у віртуальних машинах, що спрощує ліцензування Windows Server під час віртуалізації або аутсорсингу. 
  • Ми спрощуємо віртуалізацію Windows 10 або Windows 11, усуваючи вимогу ліцензії на надбудову програми віртуального робочого столу (VDA) для користувачів Microsoft 365 F3, Microsoft 365 E3 і Microsoft 365 E5, які хочуть віртуалізувати Windows 10 або Windows 11. пристрої Windows Pro.
  • В рамках нової переваги гнучкої віртуалізації клієнти можуть працювати з партнерами за програмою «Постачальник хмарних рішень», щоб отримати попередньо створені розміщені настільні та серверні рішення, а також принести власну ліцензію або отримати ліцензію від партнера. Для запуску цих розміщених рішень потрібна клієнтська угода Microsoft з партнером, що бере участь, і підтвердження ліцензії.
  • У клієнтів буде вибір між річною та трирічною підпискою на багато продуктів, включаючи Windows Server, служби віддалених робочих столів (RDS) та SQL Server, через партнерів за програмою Cloud Solution Provider, щоб забезпечити стабільність цін при довгостроковій підписці.

Завдяки цим змінам у клієнтів з'явилися додаткові можливості розгортання своїх рішень із більшою гнучкістю. Для отримання додаткової інформації ви можете поговорити зі своїм представником Microsoft або зв'язатися з вашим партнером по хмарних провайдерів, щоб обговорити ваші потреби у хостингу. Щоб знайти хмарного провайдера, використовуйте інструмент AppSource для пошуку свого розташування та критеріїв.

1  Зверніть увагу, що ці зміни виключають те, що ми називаємо зареєстрованими постачальниками: Alibaba, Amazon Web Services, Google та Microsoft. Клієнти, які хочуть використовувати зареєстрований постачальник для аутсорсингу, можуть придбати ліцензії безпосередньо у зареєстрованого постачальника.

Інші новини

Найкраща ціна