+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Red Hat оголосила про створення нової операційної системи на базі Linux для встановлення в автомобілі

Red Hat оголосила про створення нової операційної системи на базі Linux для установки в автомобілі

Red Hat оголосила про створення нової операційної системи на базі Linux, призначеної для установки в автомобілі. В рамках цієї ініціативи була укладена партнерська угода з Exida. Red Hat заявила, що працює з Exida над отриманням міжнародного стандарту ISO 26262 для функціональної безпеки дорожніх транспортних засобів.

Tesla використовує власну версію Linux у своїх автомобілях, тоді як проект Automotive Grade Linux (AGL) , очолюваний Фондом Linux, включає компанії-засновники Ford, Jaguar Land Rover, Nissan,  Denso та  Toyota. Кінцевою метою AGL є подальший розвиток дистрибутива Linux Unified Code Base (UCB), щоб надати автовиробникам преференційні можливості в розробці інформаційно-розважальної системи. Toyota Camry 2018 року стала першим серійним автомобілем, який використовував розробки AGL у своїй інформаційно-розважальній системі в США.

Програмне забезпечення з відкритим кодом використовується в більшості додатків, оскільки воно позбавляє компанії від необхідності розробляти кожен компонент у компанії та дозволяє їм швидше масштабуватися за допомогою можливостей програмного забезпечення під керівництвом спільноти. Але для критично важливого програмного забезпечення, такого як автомобільне, безпека має першорядне значення. З цієї причини Red Hat має намір вивести на ринок спеціалізований продукт Linux, спеціально розроблений для дорожніх транспортних засобів.

Red Hat не оголосив терміни випуску свого нового автомобільного продукту Linux, але компанія зазначила, що в кінцевому підсумку може розширити сферу застосування продукту за межі магістралей до робототехніки та промислового обладнання.

Інші новини

Найкраща ціна