+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Trend Micro опублікувала результати дослідження The State of Industrial Cybersecurity

Trend Micro опублікувала результати дослідження The State of Industrial Cybersecurity

Корпорація Trend Micro, світовий лідер у галузі кібербезпеки, опублікувала результати нового дослідження, згідно з яким 89% електроенергетичних, нафтогазових та виробничих компаній за останні 12 місяців зазнали кібератаків, що впливають на виробничі процеси та енергопостачання.
 
Повний текст дослідження, що отримав назву The State of Industrial Cybersecurity («Стан промислової кібербезпеки») можна завантажити за посиланням: https://resources.trendmicro.com/IoT-survey-report.html
 
«У всьому світі промислові об'єкти переходять на цифрові технології, щоб забезпечити собі стале зростання. Але це також призвело до зростання кількості загроз, з якими ці об'єкти не справляються і які завдають серйозної фінансової та репутаційної шкоди, — коментує Вільям Малік (William Malik), віце-президент з інфраструктури та стратегій у Trend Micro. — Для ефективного управління ІТ- та OT-середовищами, які до того ж мають великою мірою мережеву природу, потрібен досвідчений партнер, здатний передбачити небезпеки і має широкі можливості для забезпечення кращого у своєму класі захисту в середовищах обох типів».
 
Нове дослідження Trend Micro вийшло через рік після атаки програми-здирника на компанію-оператора нафтопроводу Colonial Pipeline, в результаті якої OT-системи компанії відключилися на кілька днів. Це призвело до серйозної нестачі палива на Східному узбережжі США, а пригода залишається найбільшою атакою на критичну інфраструктуру (CNI).
 
Близько половини організацій промислового сектору, які постраждали від CNI-атак, зробили зусилля щодо покращення інфраструктури кібербезпеки. Однак вони не завжди мають достатні ресурси або знання для захисту від майбутніх загроз.
 
Опитані організації, які постраждали від кібератак на промислові системи управління та операційні технології (ICS/OT), повідомили про середнє фінансове
 
збитку у розмірі приблизно 2,8 млн доларів США, причому найбільше постраждала нафтогазова галузь.
 
Майже три чверті (72%) респондентів визнали, що стикалися з кібератаками у середовищах ICS/OT щонайменше шість разів протягом року.
 
Дослідження також показало:
  • 40% респондентів не змогли заблокувати початкову атаку;
  • 48% тих, хто зіткнувся зі збоями, не завжди вносять поліпшення, щоб звести до мінімуму майбутні кіберриски;
  • респонденти назвали майбутні інвестиції в хмарні системи (28%) та приватні розгортання 5G-рішень (26%) двома головними причинами зміцнення кібербезпеки;
  • Набір засобів OT-безпеки, як правило, у середньому виявляється менш зрілим, ніж у випадку ІТ-безпеки, з точки зору безпеки на основі ризиків.
Додавання хмарних рішень, периферійних пристроїв та 5G-технологій у змішані середовища ІТ та ВІД швидко змінило промислові операції та системи. Організації повинні йти в ногу з часом та вживати заходів безпеки для захисту бізнес-активів. Поліпшення видимості ризиків та загроз – це перший крок до безпеки промислової хмари та приватної мережі.

Інші новини

Найкраща ціна