+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Всі IDE та інструменти .NET JetBrains отримали оновлення цього року

Всі IDE та інструменти .NET JetBrains отримали оновлення цього року

Всі IDE та інструменти .NET JetBrains отримали оновлення цього року, і ми сподіваємося, що останні функції та покращення не тільки допоможуть вам підвищити продуктивність, але й зроблять кодування більш цікавим!

Ось огляд основних моментів кожного поновлення.

IDE на базі IntelliJ

По-перше, давайте поговоримо про кілька важливих нових функцій, загальних для версій 2022.3 всіх JetBrains IDE.

Новий інтерфейс

Повністю перероблений інтерфейс користувача, про який було оголошено раніше цього року, тепер доступний всім. Після ретельного тестування з'ясувалося, що багатьом користувачам із ним зручно та функціонально. Оновіть свою улюблену IDE і випробуйте новий інтерфейс користувача, вибравши  Settings/Preferences | Зовнішній вигляд та поведінка | Попередній перегляд нового інтерфейсу користувача  . Сподіваємось, вам сподобається!

Синхронізація налаштувань

Settings Sync  — це нове рішення для синхронізації та резервного копіювання ваших налаштувань користувача, таких як загальнодоступні налаштування платформи, вбудовані плагіни та сторонні плагіни.

Зверніть увагу, що плагін Settings Sync недоступний у Rider.

Підтримка WSL у віддаленій розробці

Тепер є альтернативний спосіб роботи з проектами, що працюють у файлових системах WSL 2. Замість того, щоб запускати повноцінну IDE у Windows, серверна частина IDE запускатиметься безпосередньо у WSL 2. Потім ви просто підключаєтеся до нього так само, як ви підключаєтеся до будь-якого віддаленого комп'ютера під час використання віддаленої розробки в середовищі IDE.

Підтримка Redis у базах даних

Нарешті з'явилася довгоочікувана підтримка Redis.


Ми рекомендуємо оновлювати інструменти JetBrains через безкоштовну програму Toolbox.

Інші важливі функції та покращення, характерні для кожної IDE.

WebStorm 2022.3  поставляється з підтримкою Vitest, оновленим  майстром New Project  , скороченням типів у шаблонах Angular, Code Vision для JavaScript та TypeScript та покращеннями для Vue.

IntelliJ IDEA 2022.3. На додаток до функцій, описаних вище, IntelliJ IDEA 2022.3 включає нові дії для автоматичного підключення компонентів Spring та створення схем OpenAPI. 

RubyMine 2022.3  включає розширену підтримку RBS, покращення для роботи із загальними контекстами та прикладами в RSpec, оновлені функції навігації та представлення структури, а також покращення віддаленої розробки.

PyCharm 2022.3  пропонує покращений досвід роботи з асинхронним кодом у консолі Python, оскільки тепер ви можете використовувати  ключове слово await  поза функціями для виклику співпрограм. Вікно  інструменту «Пакети Python  » тепер допоможе вам знайти, встановити та видалити пакети з бібліотеки пакетів Anaconda (на додаток до PyPI). Для панд DataFrames є нові можливості приховувати стовпці, використовувати розбиття на сторінки для швидкого перегляду рядків та експортувати DataFrames у різних форматах.

DataSpell 2022.3  полегшує роботу з даними незалежно від того, чи працюєте ви на віддалених або локальних комп'ютерах. Виконуйте проекти на віддалених серверах безпосередньо з вашої IDE, налаштувавши віддалений інтерпретатор Python через SSH. Налагодження осередків записника на віддалених серверах Jupyter. Автоматично відстежуйте зміни в блокнотах Jupyter за допомогою  Local History  , контроль версій не потрібний.

GoLand  2022.3  пропонує покращення продуктивності, а також нові функції для дженериків та робочих просторів Go. Ми інтегрували Go Playground та додали підтримку покращень коментарів до документів Go. Є також нові функції для HTTP-клієнта та Docker та багато іншого.

Rider 2022.3  пропонує підтримку .NET 7 SDK, включаючи останні функції C# 11. Ця версія може похвалитися значними поліпшеннями продуктивності, приділяючи особливу увагу часу запуску та можливості запуску Rider WSL 2 за допомогою віддаленої розробки. Ми також внесли кілька великих змін до UX та UI. І останнє, але не менш важливе: цей випуск забезпечує більш тісну інтеграцію з редакторами Unity та Unreal.

CLion  2022.3  забезпечує кращий інтерфейс користувача по всіх напрямках, від проектів, що містять всього пару файлів C/C++, до складних додатків на основі CMake. Це також допоможе вам впровадити сучасні функції C++20 і продуктивніше працювати у вбудованих та віддалених установках.

DataGrip 2022.3  вже тут із довгоочікуваною підтримкою Redis. Тепер ви можете підключатися до єдиного екземпляра Redis, переглядати ключові значення у засобі перегляду даних, писати та виконувати запити Redis та багато іншого. Також представили швидкий фільтр у провіднику бази даних, фільтрацію схеми на основі шаблонів, формати для полів дати та часу та інші функції.

PhpStorm 2022.3  - велике оновлення, що включає підтримку PHP 8.2, Code Vision для PHP, попередній перегляд швидких виправлень, підтримку ParaTest, візуалізоване представлення PHPDoc і багато іншого.

AppCode 2022.3  сумісний з macOS 13 та Xcode 14.2. Він надає більше можливостей рефакторингу для Swift та дозволяє впроваджувати мовні ін'єкції.

Зверніть увагу, що ми оголошуємо  про закінчення  продажу та підтримки AppCode у цьому випуску.

Інструменти .NET та розширення VS

І ReSharper, і Rider представили базову підтримку нових функцій C# 11, і навіть виявлення вразливих залежностей пакетів NuGet.

ReSharper 2022.3 також пропонує перероблене підсвічування коду та перевірку баз даних з динамічного аналізу програм.

Rider 2022.3 пропонує значні покращення продуктивності, підтримку .NET 7 SDK та WSL 2, а також можливість закріплювати вікна інструментів для налаштування кількох моніторів. Цей випуск також забезпечує більш тісну інтеграцію з редакторами Unity та Unreal.

ReSharper C++ 2022.3 представляє експериментальну підтримку модулів C++20 та забезпечує безшовну інтеграцію з clang-format.

Це оновлення також додає ранню підтримку Windows ARM64 для ReSharper, dotPeek, dotMemory, dotTrace, dotCover та інструментів командного рядка ReSharper. Зокрема, Rider 2022.3 може працювати як Windows, так і Linux ARM64.

Інші новини

Найкраща ціна