+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Google відкрив доступ до RCS (Rich Communication Services) користувачам смартфонів з ОС Android по всьому світу

Google відкрила доступ до RCS (Rich Communication Services) користувачам смартфонів з ОС Android по всьому світу

Всім зацікавленим власникам сучасних Android-смартфонів в більшості країн світу стала доступна технологія обміну повідомленнями RCS, яку Google просуває як заміну застарілому стандарту SMS.

Компанія Google відкрила доступ до передової технології обміну повідомленнями RCS (Rich Communication Services) користувачам смартфонів з ОС Android по всьому світу. Підтримка протоколу SMS, призначеного для заміни протоколу SMS, реалізована в фірмовому додатку Google «Повідомлення» (Messages).

Завдяки цьому користувачі можуть передавати повідомлення через інтернет, вести групові чати, бачити статус повідомлень ( «читати»), обмінюватися фото і відео файлами у високій якості і т.д. Тобто стандартний Android-додаток для відправки і прийому SMS / MMS стало аналогом месенджера на кшталт Whatsapp, Viber або Telegram.

Користувачі програми «Повідомлення» в більшості країн світу можуть скористатися перевагами RCS, навіть якщо технологія не підтримується оператором. При цьому функцію шлюзу може забезпечити «дочка» Google - Jibe Mobile. Послуга безкоштовна, але при її підключенні буде потрібно перенастроювання програми.

RCS (Rich Communication Services) - протокол обміну даними між операторами мобільного зв'язку, а також між операторами і пристроями, розроблений GSM Асоціацією в 2008 році.

На відміну від застарілого SMS – вперше він був протестований ще в 1992 році – RCS дозволяє не тільки обмінюватися окремими повідомленнями, але і спілкуватися з двома і більше користувачами, обмінюватися файлами і контентом, здійснювати аудіо- та відеодзвінки, обмінюватися геолокаційними даними, відправляти аудіоповідомлення, вести чорний список.

Єдиний стандарт протоколу, RCS Universal Profile 1.0, був прийнятий тільки в 2016 році через велику кількість членів GSM асоціації і безлічі розбіжностей між ними. Стандарт також відомий як розширений обмін повідомленнями, розширений зв'язок, Joyn, Message+ та SMS+.

Google і Microsoft надали повну підтримку RCS в ранніх версіях ОС Android і в сімействі ОС Windows з версії 8. Пристрої Apple не підтримують стандарт.

У 2016 році з впровадженням першої версії RCS Universal Profile 1.0 до ініціативи приєдналися 47 операторів і 11 виробників обладнання, серед яких Samsung, Huawei, Lenovo, LG, HTC, Asus, Alcatel та ін.

Інші новини

Найкраща ціна