+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

IDC: Витрати на хмарні рішення до 2025 року досягнуть 1,3 трлн доларів

IDC: Витрати на хмару досягнуть $1,3 трлн до 2025 року

Аналітики International Data Corporation (IDC) прогнозують обсяг світового хмарного ринку в розмірі $ 1,3 трлн проти $ 706,6 млрд в 2021 році, в цю суму входить вартість безпосередньо хмарних сервісів, супутніх професійних послуг (стратегічне планування, допомога в реалізації, технічна підтримка і т.д.), а також апаратного і програмного забезпечення, що використовується в хмарній інфраструктурі. Очікується, що цей ринок зростатиме на 16,9% на рік.

Прогноз IDC враховує як публічні, так і приватні хмарні сервіси. Перший відноситься до послуг, які поділяються різними підприємствами і споживачами, відкриті для необмеженої кількості потенційних користувачів і призначені для ринку, а не для окремого підприємства. Приватні або виділені хмарні сервіси надаються у формі підписок або договорів про кероване обслуговування постачальниками хмарних послуг, службами спільного розташування, аутсорсингом або керованими послугами для корпоративних клієнтів.

«У сучасному цифрово орієнтованому світі результати бізнесу та інновації все більше залежать від здатності розробляти і розгортати передові технології і послуги в будь-якому місці якомога швидше», - сказав віце-президент IDC з глобальної дослідницької групи. «Хмара є основою для задоволення цієї потреби. Цілі галузі хочуть розумно використовувати дані на свою користь і можуть це зробити, оскільки вони мають швидший доступ до хмарних цифрових технологій».

За словами експерта, при виборі хмарного продукту компанії все більше уваги приділяють оцінці результатів впровадження такого рішення, тому в довгостроковій перспективі всі хмарні провайдери будуть зміцнювати свої відносини не з IT-відділами, а з відділами, відповідальними за бізнес. Крім того, буде налагоджено зв'язок у різних напрямках, включаючи обладнання, крайові обчислення, мережі тощо.

За розрахунками IDC, обсяг світового ринку публічних хмарних сервісів в 2020 році досяг $ 312 млрд, збільшившись на 24,1% в порівнянні з 2019 роком. У свій розрахунок експерти включили рішення IaaS (інфраструктура як послуга), SISaaS (системна інфраструктура як послуга), PaaS (платформа як послуга) і SaaS (програмне забезпечення як послуга). За останні чотири роки сегменти IaaS і PaaS росли швидше, ніж ринок, що вказує на те, що компанії все більше залежать від хмарної інфраструктури, програмно-визначених даних, рішень для обчислень і управління процесами в стилі сервісу, а також хмарних платформ для впровадження корпоративних додатків. Очікується, що витрати IaaS і PaaS будуть зростати швидшими темпами, ніж весь хмарний ринок.

Інші новини

Найкраща ціна