+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Microsoft повідомила про намір видалити функцію підтримки платформи Windows Mixed Reality

Microsoft повідомила про намір видалити функцію підтримки платформи Windows Mixed Reality

Microsoft повідомила про припинення підтримки платформи Windows Mixed Reality та намір видалити цю функцію в наступному випуску ОС. Це була спроба Microsoft збудувати екосистему віртуальної реальності для ПК з Windows, але ініціатива не зустріла гарячої підтримки з боку партнерів.

Для Windows Mixed Reality було випущено кілька VR-гарнітур, більшість з яких вийшла з 2017 до 2021 року. Ймовірно, виною тому стала SteamVR - набагато успішніша платформа з ширшими можливостями та асортиментом ігор. Припинення підтримки Windows Mixed Reality означає також відмову від підтримки сумісних гарнітур зі SteamVR та програми Mixed Reality Portal, що виступав як середовище запуску VR-додатків та ігор, створених для платформи.
 
Єдиний актуальний пристрій, що підтримується Windows Mixed Reality — це гарнітура HoloLens 2, чиє майбутнє залишається невизначеним: проект HoloLens 3 скасовано, компанія поки що не має планів щодо випуску наступника для існуючого продукту. Віртуальною реальністю не цікавиться навіть підрозділ Xbox. Несподіваним рішення Microsoft не стало: корпорація займалася екосистемою віртуальної реальності лише п'ять років, після чого відмовилася від цього підприємства, хоча деякі сумісні пристрої були досить непоганими та доступними. Останньою гарнітурою Windows Mixed Reality стала HP Reverb G2, яка у 2021 році отримала несподіване оновлення. З 2019 року нових моделей не виходило.
 
Feature 
Windows Mixed Reality
 
Details and mitigation
Windows Mixed Reality is deprecated and will be removed in a future release of Windows. This deprecation includes the Mixed Reality Portal app, and Windows Mixed Reality for SteamVR and Steam VR Beta

 

Інші новини

Найкраща ціна