+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новости

Intel об’явив про покупку Codeplay, щоб усилити oneAPI

Intel об’явив про покупку Codeplay, щоб усилити oneAPI

oneAPI дозволяє уніфікувати розробку та портування додатків для різних архітектур, причому не тільки від самої Intel: CPU, GPU, FPGA і т.д. Проект заснований на відкритому SYCL, спадкоємець OpenCL — оба стандарта курує Khronos Group. Intel пропонує компілятор, інструменти для аналізу та портування коду та масово оптимізовану бібліотеку для різних класів додатків, яка сама активно займається адаптацією та оптимізацією сторонніх бібліотек і фреймворків.

Це робиться раді притягнення як більше числа розробників, які, як бачать Intel, повинні в ідеальному випадку відразу створювати додатки (у першу чергу в сегменті HPC, але не тільки) за допомогою oneAPI, навіть якщо вони плануються в більшості випадків запуску на обладнання AMD або NVIDIA. І саме тому Intel хоче, щоб стек oneAPI був не тільки безкоштовним, але і як можна більш відкритим.
 
Аналогічні ідеї підтримується і AMD в рамках проекту ROCm і супутніх інструментів, як HIP. Обе компанії розраховують, що відкритість і дружелюбність засобів розробки дозволяють потеснити NVIDIA CUDA. При цьому розумію, що в CUDA вкладалися протягом 15 років, а зараз порядка трьох четвертей співробітників NVIDIA займаються саме розробкою ПО. У моїй Intel відкрила вихідники SYCLomatic, інструмент для автоматизованого переносу коду з CUDA на SYCL.
 
У Codeplay уникальна позиция. Співробітники компанії входять в комітети зі стандартизації Khronos, очолюють робочу групу SYCL і давно розвивають цей стандарт. Крім того, вони причастні до формування стандартів ISO S++, займаються OpenCL і додають інші руки до всього ряду стандартів і специфікацій. Codeplay розробив високоефективні компілятори oneAPI/SYCL для ускорителів AMD і NVIDIA, а також створив ряд оптимізованих бібліотек для ускорителів усіх трьох гравців.

Другие новости

Лучшая цена