+38/050/370-3627
+38/093/220-0872
+38/044/257-2444
Новини

Microsoft Copilot Pages – сервіс для спільної роботи з використанням штучного інтелекту

Microsoft Copilot Pages – сервіс для спільної роботи з використанням штучного інтелекту

Microsoft представила Copilot Pages — сервіс для спільної роботи та розрахованої на багато користувачів взаємодії з використанням штучного інтелекту.

Microsoft Copilot Pages –  перший крок у новій системі дизайну Microsoft для роботи зі знаннями. Copilot Pages — це динамічне, постійне полотно в чаті Copilot, розроблене для розрахованої на багато користувачів співпраці з використанням штучного інтелекту. За допомогою Pages ви можете перетворити проникливі відповіді Copilot на щось довговічне за допомогою сторінки пліч-о-пліч, яку ви можете редагувати і, коли будете готові, ділитися нею зі своєю командою для спільної роботи.   C  opilot Pages починає розгортатися сьогодні для користувачів Microsoft 365 Copilot і незабаром для решти передплатників Microsoft 365. 

Якщо у вас є ліцензія Microsoft 365 Copilot, ви та ваша команда можете працювати з Copilot прямо на сторінці, коли ви відкриваєте її на весь екран. У розрахованому на багато користувачів підказуйте Copilot разом як команда, щоб поліпшити і розширити відповіді, вчитися на підказках один одного і організовувати складну інформацію. З Copilot Pages взаємодія людини з ІІ пожвавлюється. Ми розглядаємо спільні підказки як наступний великий крок уперед у розвитку Copilot з індивідуальної, миттєвої вправи у спільний досвід. 

Ось як можна використати сторінки Copilot. 

  1. Доступ до Copilot здійснюється за адресою Microsoft.com/Copilot  . Якщо у вас є ліцензія M365 Copilot, ви також можете отримати доступ до Copilot у Teams та Outlook. 
  2. Спілкуйтеся з Copilot як завжди.  Отримавши відповідь, яку ви бажаєте зберегти, натисніть «Змінити на сторінках». Це створить сторінку і відкриє її поруч із чатом з уже скопійованою та відформатованою відповіддю, включаючи попередні перегляди посилань та блоки коду. Посилання на сторінку буде автоматично додано до чату. 
  3. Додати та уточнити  . Ви можете продовжити розмову у чаті. Натискання "Змінити на сторінках" додасть наступні відповіді на кінець сторінки. Можна редагувати все на сторінці — просто клацніть на сторінці і почніть друкувати. Порада професіонала: введіть «/», щоб переглянути меню типів контенту, які можна використовувати. 
  4. Поділитися та співпрацювати  . Коли ви будете готові, ви можете поділитись своєю сторінкою з іншими, які зможуть працювати над нею разом з вами. Люди, з якими ви ділитеся, матимуть доступ до сторінки та її вмісту, але не до вашого сеансу Copilot. Якщо у вас і вашої команди є ліцензія Microsoft 365 Copilot, ви можете переглядати сторінку в повноекранному режимі, щоб використовувати Copilot безпосередньо на сторінці, додаючи один одному підказки і спільно працюючи над кінцевим результатом. Порада від професіонала: клацніть значок загального доступу у правому верхньому кутку та виберіть команду «Копіювати компонент», щоб відобразити сторінку в повністю інтерактивному режимі при вставці її в Teams або Outlook.  
  5. Доступ до сторінок.  Поверніться на свою сторінку в будь-який час, натиснувши на посилання в чаті, де ви вперше створили сторінку, або відкривши вкладку «Сторінки» у Microsoft365.com, де ви побачите всі раніше створені сторінки. 

Основні характеристики 

  • Постійний  : Copilot Pages бере недовговічний контент, створений штучним інтелектом, і робить його постійним, дозволяючи вам редагувати та доповнювати його. 
  • Можливість спільного використання  : будь-яку створену вами сторінку можна опублікувати як динамічний елемент спільної роботи в чатах і каналах Teams, електронних листах та на зборах Outlook або в модулі «Сторінки» у програмі Microsoft M365. 
  • Розрахований на багато користувачів режим  : працюйте спільно з товаришами по команді. Слідкуйте за роботою кожного в режимі реального часу та виконуйте підказки Copilot усією командою, якщо у вас є ліцензія Microsoft 365 Copilot. 

Хто одержує сторінки Copilot? 

Користувачі з доступом до Microsoft 365 Copilot зможуть створювати сторінки Copilot, а незабаром користувачі з доступом до Microsoft Copilot, наш безкоштовний комерційний продукт Copilot, також зможуть створювати сторінки.

Сторінки Copilot – це файли, на які користувачі можуть розповсюджувати дозволи іншим користувачам, використовуючи налаштування загального доступу до файлів вашої організації. Якщо потрібно ще більше обмежити взаємодію з файлами .loop, використовуйте  умовний доступ  . Умовний доступ може повністю заблокувати користувачам можливість відкривати файл .loop  . 

Що створюється, коли користувач створює сторінку Copilot? 

Сторінка Copilot оживає у вашій екосистемі файлів як файл .loop у новому контейнері SharePoint Embedded, що належить користувачеві. У Loop є дві основні концепції: файли та контейнери. 

  • Файли  : Сторінки та компоненти циклу – це файли .loop. Сторінки Copilot відображаються праворуч від чату Copilot Business. При спільному використанні як компонент вони відображаються як невеликі інтерактивні поля в програмах Microsoft 365 (саме так працюють компоненти Loop). ІТ-адміністратори керують цими файлами .loop так само, як будь-якими іншими файлами (.docx, .pptx, .xlsx і т. д.). Вони підтримують всі функції файлової системи SharePoint, включаючи все, що описано  тут  . 
  • Контейнери  : сторінки Copilot зберігаються в новому контейнері SharePoint Embedded, що належить користувачеві, по одному на користувача. Весь контент, який Loop зберігає в контейнерах SharePoint Embedded, враховується у квоті орендаря SharePoint. Всі ваші процеси керування та відповідності застосовуються так само, як і до OneDrive користувача. API керування та графіків для цих контейнерів скоро будуть доступні для таких інструментів, як AvePoint, ShareGate, вашого внутрішнього інструментарію та інших. 

ІТ-адміністратори контролюють 

C opilot Pages сьогодні розгортаються для користувачів M365 Copilot і незабаром для передплатників M365.  Оскільки це .loop файли, ви можете керувати ними за допомогою перемикачів адміністратора Loop . Зверніть увагу, що відключення Loop у вашому клієнті не відключає Copilot Pages. Ми додали новий перемикач спеціально для Copilot Pages , щоб забезпечити їхнє легке управління у вашій організації.

Сторінки Copilot за замовчуванням включені у клієнта (як і всі інтеграції Loop). 

Створення та перегляд файлів циклу в Microsoft 365 Copilot Chat  (не налаштовано == увімкнено) | Щоб змінити конфігурацію за промовчанням для сторінок Copilot, дотримуйтесь цих інструкцій: 

  1. Увійдіть на  сайт https://config.office.com/  , використовуючи облікові дані адміністратора Microsoft 365. 
  2.  На лівій панелі виберіть  «Налаштування» . 
  3. Виберіть  Керування політиками  . 
  4. Створіть нову політику конфігурації або відредагуйте існуючу. 
  5. У списку  Choose the scope  виберіть  All users  або виберіть групу, до якої ви хочете застосувати політику. Для отримання додаткових відомостей див.  Microsoft 365 Groups for Cloud Policy  . 
  6. У  розділі «Налаштування параметрів»  виберіть цей параметр:  Для  створення та перегляду файлів циклу в Microsoft 365 Copilot Chat  :  
    • Увімкнено  : користувачам доступний чат другого пілота. 
    • Вимкнено  : чат другого пілота недоступний для користувачів. 
    • Не настроєно  : користувачам доступний чат Copilot.  Збережіть конфігурацію політики.  За необхідності перезначте пріоритет будь-якої групи безпеки. (Якщо до одного і того ж набору користувачів застосовні дві або більше конфігурації політики, застосовується та, яка має вищий пріоритет.)   
  7. Збережіть конфігурацію політики. 
  8. За необхідності перезначте пріоритет будь-якої групи безпеки. (Якщо до одного і того ж набору користувачів застосовні дві або більше конфігурації політики, застосовується та, яка має вищий пріоритет.) 

У разі створення нової конфігурації політики або зміни конфігурації існуючої політики може виникнути затримка відображення змін, як описано нижче: 

  • Якщо до внесення змін були існуючі зміни політики, для відображення змін може знадобитися 90 хвилин. 
  • Якщо до внесення змін не було конфігурацій політики, то для відображення змін може знадобитися 24 години. 

Керування вмістом сторінок 

Всі сторінки Copilot підтримують наведені тут  можливості  . Коротко, сюди входять перемикачі адміністратора, відповідність GDPR і EUDB, управління пристроями Intune, політики умовного доступу, інформаційні бар'єри, захищене сховище клієнтів, індивідуальний кошик файлів, історія версій, журнали аудиту, eDiscovery, експорт, юридичне утримання, політики запобігання втраті даних. 

Для багатьох організацій цих можливостей більш ніж достатньо для стандартного стану Enabled Loop experience. Для більших організацій з розширеними інструментами управління, спільного використання та менеджменту наступні додаткові можливості, які з'являться у четвертому кварталі CY2024, можуть бути цікавими ІТ-адміністраторам: 

  • Мітки зберігання на рівні файлу 
  • Програмний API-доступ до контенту в контейнерах SharePoint Embedded (включає сторонні інструменти управління, менеджменту та відповідності) 
  • Гостьовий/зовнішній доступ через конфігурацію Entra B2B для орендарів з мітками конфіденційності 
  • Стовпці SharePoint Admin Center для ідентифікації контейнерів, що належать користувачеві 

Мітки конфіденційності та запобігання втраті даних 

Два способи керування спільним доступом у вашій організації повністю підтримуються  у файлах .loop. Перший – це маркування конфіденційності, яке можна налаштувати для кожної сторінки Copilot. І якщо Copilot знаходить контент, що має вихідну мітку вище за сторінку,  при  додаванні  його  на сторінку  натисканням «Змінити на сторінці» він  автоматично оновить мітку конфіденційності. Мітки конфіденційності можуть контролювати такі речі, як права зовнішнього загального доступу, шифрування даних та багато іншого. 

Друга функція — запобігання втраті даних, сканер, що дбає про безпеку, який виявляє дуже конфіденційну інформацію, негайно блокує будь-який обмін даними та змушує власника файлу видалити його, перш ніж можна буде відновити повну взаємодію.

Аудит 

Оскільки всі файли .loop зберігаються в екосистемі SharePoint, повна аудиторська активність доступна в єдиному журналі аудиту, частиною якого є події SharePoint. Створення, оновлення, читання та видалення реєструються із зазначенням авторства.  

Інструменти керування 

Керування контейнером, що належить користувачеві, набагато простіше, ніж загальним вмістом, таким як група M365 або сайт SharePoint, або навіть загальний робочий простір Loop, оскільки він зазвичай керується протягом усього терміну дії облікового запису користувача, і не потрібно жодного додаткового регулярного керування. Однак, якщо ви використовуєте інші інструменти для керування контейнерами, що належать користувачеві,  програмний доступ API  до вмісту в контейнерах SharePoint Embedded з'явиться в четвертому кварталі CY2024.

Інші новини